Какви са предимствата на гладката вода?

Мека вода е желан за почистване, тъй като няма склонност към целево почистване на сапунена нагар или минерални петна.
Тъй като това е изключително зелен и мощен почистващ агент, можете да запазите пари в брой във фактурата си за вода, като вече не се налага да перете дрехите или чиниите или да приемате по-дълго душове, за да изпитате напълно избърсани и изплакнати.
Какво е омекотяване на водата?
Притурка за омекотяване на вода за дома работи чрез средство за ходене на трудна вода чрез смола – лепкава, неразтворима субстанция от положителни храсти и растения – която е облицована с несъмнено заредени натриеви йони.
Това са молекули с интернет такса за електрическо захранване. Концентрациите на натрий основно актуализират магнезия и калция във водата.
Приспособленията за омекотяване на водата изискват непрекъснато съхранение, а натриевите пелети искат да бъдат донесени, за да поддържат смолата електрически заредена.
Някои структури могат да използват калиеви пелети, за разлика от натриевите. Има и структури, които използват магнити, лимонена киселина или различен начин за понижаване на концентрациите на калций и магнезий във водата.
Безопасно ли е омекотяването на водата?
Бактериите и гъбичките могат да се образуват в смолата на приспособление за омекотяване на водата, така че почистването и задържането на притурката е от решаващо значение за поддържането на сигурността на водата.
По-голямата защитна ситуация е допълнителният натрий в битовата вода. Ако вие или човек във вашия частен дом сте на диета с ниско съдържание на натрий, трябва да се свържете с производителя на омекотяващата джаджа, за да разберете колко много натрий се внася във водата.
Можете също да опитате да откриете приспособление, което използва калий, а не натрий, за да стопи консумираната от вас вода. Ако продължавате да имате притеснения във фитнеса, говорете със специалист по сърдечни заболявания приблизително как омекотяването на водата може да има ефект върху кръвното ви налягане.
Ако вашият частен дом има стара, необработена водопроводна джаджа, страхотна концепция е водата ви да бъде изследвана за степени на олово и различни замърсители. Много обществени водоснабдителни предприятия ще разгледат проби от битови води срещу малко или безплатно.
Задната линия
Повечето хора могат по подходящ начин да пият трудна или гладка вода, без да използват аспектни ефекти.
По-високите градуси на натрий в гладка вода могат да бъдат ситуация за няколко човека, но това може да бъде контролирано с основно базирана на калий напълно омекотяваща джаджа.
Ако натрият в гладка вода е ситуация, може да се стремите да консумирате бутилирана вода и да използвате гладката вода на вашия частен дом за пране, миене на съдове и къпане.
Ако се интересувате от омекотяване на водата, съхранявайте и говорете с водопроводчик за това как приспособлението може да окаже допълнително влияние върху водопровода във вашия частен дом. Освен това е полезно да разберете необходимостта от запазване на приспособлението за омекотяване на водата по-рано, отколкото да закупите.
Последен медицински преглед на 30 юли 2019 г
осем източника са разширени
Healthline има строги указания за източници и се основава на рецензирани изследвания, образователни институции и клинични асоциации. Ние държим настрана от използването на третични препратки. Можете да анализирате допълнително приблизително как ние гарантираме, че нашият материал за съдържание е правилен и модерен чрез средства за изучаване на нашата редакционна политика.
Босер С. (2018). Твърда вода и омекотяване на водата.
extension.psu.edu/difficult-water-and-water-softening
Бъртън А. (2008). Сърдечно-съдова фитнес: твърди факти за трудната вода. DOI:
10.1289/ehp.116-a114a
Danby SG, et al. (2018 г.). Влиянието на твърдостта на водата върху отлагането на повърхностно активно вещество след измиване и следващите пори и възпаление на кожата при страдащи от атопичен дерматит и здрави субекти.
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28927888
Питейна вода: Твърда вода. (n.d.).
www2.cambridgema.gov/CityOfCambridge_Content/documents/Drinking WaterMy edition.pdf
Твърдост при консумация на вода. (2011).
who.int/water_sanitation_health/dwq/chemicals/hardness.pdf
Твърдостта на водата. (n.d.).
usgs.gov/special-topic/water-science-school/science/hardness-water?qt-science_center_objects=zero#qt-science_center_objects
Сенгупта П. (2013). Потенциални фитнес ефекти от трудната вода.
ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3775162/
Shaw B, et al. (2009). Тълкуване на фини резултати при консумация на вода.
uwsp.edu/cnr-ap/weal/Documents/HOPinterp.pdf
Медицински прегледано чрез средствата на J. Keith Fisher, MD — Написано чрез средствата на Джеймс Роланд на 30 юли 2019 г.