revizuiți devreme și des

What is the best software to write my master's thesis? - Quora

Sfat: editarea lucrării dvs. din nou și din nou este modalitatea — singura modalitate — de a vă produce cea mai bună scriere.

Scopul tău ar trebui să fie scrisul lucid, persuasiv, îndreptat direct către cititorul tău. Comunica, informează, convinge. Asta înseamnă să scrii având în vedere cititorii tăi. Înseamnă să vă înăspriți limbajul, să renunțați la cuvinte și propoziții inutile și să ștergeți tangente. Înseamnă să construiți paragrafe în jurul ideilor centrale și apoi să le aranjați într-o ordine sensibilă în cadrul fiecărei secțiuni. Înseamnă să reconsiderați secțiunile în sine, să vă asigurați că sunt în ordinea corectă și să le mutați dacă nu sunt. Mai presus de toate, înseamnă să scrii cu curtoazie și respect pentru cititorii tăi.

Indiferent de cât de profund ar fi argumentul cuprins lucrare disertatie tău, limbajul tău ar trebui să fie neafectat și fără pretenții, dospit cu exemple ascuțite, citate alese, umor ocazional și fraze neașteptate. Claritatea, simplitatea și persuasivitatea – valorile despre care am vorbit atât de des – vin prin revizuirea pacientului. Aceasta este parțial patina frecării repetate, parțial efectul de a te pune pe scaunul cititorului, ceva ce faci de fiecare dată când citești textul pentru a edita.

Revizuirea nu este ceva ce faci o singură dată, după ce ai terminat scrisul „adevărat”. Nici nu este o muncă groaznică, curățarea capetelor libere. Ar trebui să fie o parte integrantă a scrisului dvs., pe deplin la fel de important ca și prescrierea și redactarea brută. Scopul este să vă retrageți de la ceea ce ați scris, să vă amintiți cititorii și apoi să vă înăspriți limbajul, astfel încât ideile dvs. să apară curat și fără probleme. Limbajul și ideile tale sunt împletite. Editarea ar trebui să le lege aproape.

Nu așteptați să revizuiți până când ați terminat toate scrisurile. Faceți-o pe măsură ce completați fiecare secțiune a lucrării sau chiar o parte semnificativă a acesteia. Ulterior, după ce ați finalizat o schiță completă cu aceste secțiuni revizuite, puteți reveni la lucrul asupra documentului ca întreg. Aceasta poate însemna mai multă lustruire și lustruire sau poate însemna mutarea pereților și a ușilor, mutarea unor părți întregi ale documentului în locuri diferite, astfel încât argumentul dvs. să se desfășoare mai logic și mai persuasiv. Indiferent dacă modificările sunt mari sau mici, editarea schițelor este cheia pentru a vă face teza mai clară, mai profundă și mai lizibilă. Pentru a face asta, trebuie să editați textul de mai multe ori.

Sfat: pe măsură ce >terminați schițele fiecărei secțiuni, puteți începe să le editați. Nu trebuie să așteptați până când ați finalizat o schiță a întregii lucrări.

obiective în rescriere

Rescrierea este cel mai bun loc la care să te gândești

  • Întărirea argumentului și adăugarea de dovezi în orice puncte slabe
  • Anticiparea obiecțiilor față de abordarea dvs
  • Includerea de exemple, analogii și detalii convingătoare pentru a vă ilustra punctele
  • Tăierea cuvintelor în exces
  • Asigurarea continuitatii intre paragrafe si sectiuni
  • Adăugați varietate propozițiilor dvs., astfel încât să nu aibă toate aceeași formă și lungime
  • Menținerea unui ton (sau voce) consistent în scris

Aceste elemente pot fi scurtate într-o primă schiță. Asta e de înțeles. Te concentrezi pe argumentele și dovezile tale. Acum, pe măsură ce revizuiți, puteți include mai multe ilustrații, mai multă varietate în propoziții și mai multă continuitate între paragrafe și secțiuni. Joacă-te cu diferite opțiuni și alege-le pe cele care funcționează cel mai bine.

Nu vă fie teamă să tăiați materialele străine și punctele marginale, chiar dacă a durat mult timp pentru a scrie. Amintiți-vă, nu sunteți plătit la oră sau la cuvânt. Ceea ce contează este calitatea produsului final. Ar trebui să fie încordat și clar. Este dureros să-ți tai propria proză strânsă. Știu, crede-mă, știu. Dar hârtia ta va fi mult mai bună pentru asta.

Sfat: Tăiați cu curaj! Strângeți hârtia tăind o= excesul de cuvinte, propoziții și paragrafe.

Această tăiere are un scop: curăță terenul pentru ca temele tale principale să înflorească. Pe măsură ce editați, decideți dacă aceste teme au nevoie de consolidare sau dovezi suplimentare. Dacă o fac, acum este momentul să le adăugați. Asta ar putea însemna nimic mai mult decât adăugarea unei propoziții sau a unui paragraf. Sau ar putea însemna să faci puțină cercetare țintită și apoi să scrii.